Overal Inzetbaar

Mobiele weeg installatie

Overal inzetbaar

Vanaf 1980 bouwt Breston al weegtorens met scheepsbelading op een pontons. Breston verzorgt de gehele bouw van de installatie in nauw overleg met de eindklant en diverse toeleveranciers.

De installatie bestaat uit een ontvangst trechter met een openingsmaat van 8.400 x 8.400 mm. Het bovenste gedeelte bestaat uit een stofbeheersingssectie met een stofrooster en 8 stoffilterunits, dit rooster is voorzien van het door Breston ontwikkelde flexflap-systeem. Dit speciale stofrooster zorgt ervoor dat de trechter na het lossen van een grijper het stof in de trechter gevangen houdt. Hierdoor is er minder afzuigvermogen benodigd om de trechter stofvrij te houden. Tevens is de trechter voorzien van een grofvuilrooster welke dusdanig zwaar is geconstrueerd dat eventuele bonken met de grijper hierop gebroken kunnen worden.

Aan de bovenzijde van de trechter bevindt zich een verrijdbare afdekkap die de trechter geheel kan afsluiten. In de ontvangstbunker is een weegsectie geplaatst met een capaciteit van 1.350 ton per uur. Onder de weegsectie bevindt zich een onderbunker met een band-ontlastkap en doseerschuif die de opvoerband beladen. Ook is de opvoerband geheel afgedekt en voorzien van een stoffilterunit welke het stof van de trechterstort afvangt. De opvoerband stort zijn product vervolgens op een telescopische zwenkband. Deze telescopische zwenkband is ook voorzien van filterunits, die het stof afzuigen aan de overstortpunten en aan de beweegbare afstortpijp.

De bediening.

Vanuit een cabine waarin zich de computer van de weegschaal, keukenblok, douche, toilet, airco’s, en dergelijke bevinden, bevindt zich ook de besturingskamer. De machinist kan vanaf deze positie de schepen langs zich verhalen met behulp van op het dek geplaatste lieren. Hij bedient hier de telescopische zwenkband, de beweegbare afstortpijp en de weegschaal.

Om mobiel te blijven is de gehele installatie gemonteerd op een ponton. Vervolgens wordt het zeeschip door een drijvende kraan leeggemaakt. De kraan laat vervolgens de grijper in de trechter zakken en opent hier de grijper. Vervolgens wordt het product ijkwaardig gewogen en getransporteerd naar binnenvaartschepen en coasters. Deze manier van zeeschepen leegmaken heeft als groot voordeel ten opzichte van de conventionele methodes, zoals zuigen met behulp van elevatoren, dat de capaciteit vele malen groter is. Het energieverbruik is veel lager, dus milieu vriendelijker, en men kan met een kleiner personeelsbestand de installatie bedienen.

Specialist maatwerk

Joost Abresch

Meer weten? Neem gerust contact met mij op!